zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kakap Goreng Kecap - zeebaars in kecap saus
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Ayam Goreng Air Kelapa - gemarineerde gestoofde gebakken kip
- Ikan Kuah Belimbing - gestoofde vis in gekruide bouillon
- Gulai Ayam - kip in een curry saus
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Sambal Lombok 2
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Phat Phet Tua Fak Jao - rundvlees met kouseband
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
Rendang Ayam Kentang - in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes


Rendang Ayam Kentang
in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
250 gr krieltjes
5 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 sereh stengels
2 asam kandis
2000 ml kokosmelk
100 gr geraspte kokos
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
7 rode rawits
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
5 kemiri noten
2 cm jahe
3 cm laos
2 m kunyit
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken. Was de krieltjes. Snijd het kunyit blad fijn. Rooster de kokos droog in een koekenpan en wrijf deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de santen samen met de bumbu, de jeruk purut, het kunyit blad, de sereh en de asam kandis en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is gehalveerd. Dan de krieltjes toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt. Dan de geraspte kokos toevoegen en blijf roeren totdat het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.