Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 16 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Rendang Ayam Kentang -  in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Rendang Ayam Kentang
in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
250 gr krieltjes
5 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 sereh stengels
2 asam kandis
2000 ml kokosmelk
100 gr geraspte kokos
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
7 rode rawits
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
5 kemiri noten
2 cm jahe
3 cm laos
2 m kunyit
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken. Was de krieltjes. Snijd het kunyit blad fijn. Rooster de kokos droog in een koekenpan en wrijf deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de santen samen met de bumbu, de jeruk purut, het kunyit blad, de sereh en de asam kandis en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is gehalveerd. Dan de krieltjes toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt. Dan de geraspte kokos toevoegen en blijf roeren totdat het vocht is verdampt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 255 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41449285