Rendang Bebek
drooggestoofde gekruide eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend
1 eetl limoensap
600 ml dikke kokosmelk (kental)
1 kunyit blad
1 serai/sereh/citroengras
2 asam kandis
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
1 eetl zout
5 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de eend, de bumbu, de serai, de asam kandis en het kunyit blad en kook op middelhoog vuur totdat het vocht is verdampt en de olie is vrijgekomen. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Peranakan Bogor - gestoofd rundvlees in donkere saus
- Ayam Suwir Kepala Sangrai - gekruide kip met kokos
- Beef Szechuan - biefstuk met bleekselderij en paprika
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Barobbo - mais met groenten uit Sulawesi
- Ikan Cakalang Fufu - Gestoofde tonijn
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Ayam Dimasak Putih - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...