Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Rendang bebek poyah - pittig drooggebakken eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang bebek poyah
pittig drooggebakken eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 eetl asemwater
100 gr kacang merah / adukiboon 
250 ml santen asli
750 ml santen cair
2 cm laos
2 sereh stengels
1 kunyit blad
2 asem kandis
3 theel zout
200 gr gerapste kokos
 
Haluskan:
bumbu:
11 rode lomboks
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
4 kemiri noten
1 theel peper
2 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken en wijf deze in met het asemwater en laat dit 30 minuten intrekken. Spoel af en dep droog. Rooster de kokos droog in een pan en wrijf deze daarna tot een puree. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de laos, de sereh, het kunyit blad, de asem kandis en het zout en breng aan de kook. Voeg dan de eend toe en laat het zachtjes stoven totdat de saus wat indikt. Voeg dan de bonen toe samen met de santen asli en stoof het geheel zachtjes vrijwel droog.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091530