logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rendang bebek poyah
pittig drooggebakken eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 eetl asemwater
100 gr kacang merah / adukiboon 
250 ml santen asli
750 ml santen cair
2 cm laos
2 sereh stengels
1 kunyit blad
2 asem kandis
3 theel zout
200 gr gerapste kokos
 
Haluskan:
bumbu:
11 rode lomboks
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
4 kemiri noten
1 theel peper
2 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken en wijf deze in met het asemwater en laat dit 30 minuten intrekken. Spoel af en dep droog. Rooster de kokos droog in een pan en wrijf deze daarna tot een puree. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de laos, de sereh, het kunyit blad, de asem kandis en het zout en breng aan de kook. Voeg dan de eend toe en laat het zachtjes stoven totdat de saus wat indikt. Voeg dan de bonen toe samen met de santen asli en stoof het geheel zachtjes vrijwel droog.

Add comment

Submit

who is online

We have 147 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151326