in gekruide kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 kippenpoten/klauwen
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr gerapste kokos, geroosterd
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 kemiri noten
3 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon (en verwijder de nagels). Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kip samen met de bumbu, het kunyit blad, de jeruk purut, de salam, de asam kandis en de palmsuiker en kook op middelhoog vuur totdat het vocht vrijkomt.
Dan de kokosmelk toevoegen en kook totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de geraspte kokos erdoor en kook totdat de olie vrijkomt. Serveer.