logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rendang Ceker Ayam
in gekruide kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 kippenpoten/klauwen
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr gerapste kokos, geroosterd
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 kemiri noten
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon (en verwijder de nagels). Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kip samen met de bumbu, het kunyit blad, de jeruk purut, de salam, de asam kandis en de palmsuiker en kook op middelhoog vuur totdat het vocht vrijkomt.
Dan de kokosmelk toevoegen en kook totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de geraspte kokos erdoor en kook totdat de olie vrijkomt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 97 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397493