Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Rendang Ceker Ayam - in gekruide kokosmelk gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang Ceker Ayam
in gekruide kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 kippenpoten/klauwen
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr gerapste kokos, geroosterd
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 kemiri noten
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon (en verwijder de nagels). Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kip samen met de bumbu, het kunyit blad, de jeruk purut, de salam, de asam kandis en de palmsuiker en kook op middelhoog vuur totdat het vocht vrijkomt.
Dan de kokosmelk toevoegen en kook totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de geraspte kokos erdoor en kook totdat de olie vrijkomt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420577