Rendang Ceker Ayam
in gekruide kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 kippenpoten/klauwen
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr gerapste kokos, geroosterd
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 kemiri noten
3 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon (en verwijder de nagels). Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kip samen met de bumbu, het kunyit blad, de jeruk purut, de salam, de asam kandis en de palmsuiker en kook op middelhoog vuur totdat het vocht vrijkomt.
Dan de kokosmelk toevoegen en kook totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de geraspte kokos erdoor en kook totdat de olie vrijkomt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tang Cu Pai Gu - 糖醋排骨 - zoetzure spareribs
- Tom Yum Het - pikante champignonen soep
- Semur Ayam Suwir Jamur - gestoofde kip met paddenstoelen
- Sate Telur Puyuh - Sate van kwartel eitjes
- Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees
- Sambal Soto Buwono
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Kue Jagung - maiskoekjes
- Ayam suwir bumbu cabai - gebakken kip in romige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...