groenten met zwarte bonen saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr tahu/tofu
125 gr tempe
2 uien
5 teentjes knoflook
3 cm gember
3 cm laos
4 salam
1 sereh, gekneusd
7 groene lomboks
400 ml santen alsi (dikke kokosmelk)
500 gr kouseband
50 gr peteh bonen
3 eetl taoco
2 tomaten
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu en de tempe goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Snijd de uien fijn, rasp de gember en de laos, snijd de lomboks in stuken en de knoflook fijn. Snijd de kouseband in stukjes en de tomaten in kleinen partjes.
Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit de uien, de knoflook, de gember, de laos, de sereh en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de santen toe gevolgd door de kouseband en de peteh bonen en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen. Voeg dan de taoco, de tahu, de tempe en de tomaten toe en laatd dit alles 5 minuten sudderen en serveer.