logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur Taoco
groenten met zwarte bonen saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr tahu/tofu
125 gr tempe
2 uien
5 teentjes knoflook
3 cm gember
3 cm laos
4 salam
1 sereh, gekneusd
7 groene lomboks
400 ml santen alsi (dikke kokosmelk)
500 gr kouseband
50 gr peteh bonen
3 eetl taoco
2 tomaten
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu en de tempe goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Snijd de uien fijn, rasp de gember en de laos, snijd de lomboks in stuken en de knoflook fijn. Snijd de kouseband in stukjes en de tomaten in kleinen partjes.
Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit de uien, de knoflook, de gember, de laos, de sereh en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de santen toe gevolgd door de kouseband en de peteh bonen en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen. Voeg dan de taoco, de tahu, de tempe en de tomaten toe en laatd dit alles 5 minuten sudderen en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 108 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392367