Hati Ayam Pedas Krispi
krokant gebakken pittige kippenlevers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 paar kippenlevers
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel citroensap
1/2 theel peper
200 ml ijswater
olie
Bahan pelapis:
ingrediénten beslag:
3 rode gedroogde lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl tapioca meel
75 gr fijne bloem
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de knoflook en meng dit met het zout, het citroensap, de peper en de levers en laat dit tenminste 15 minuten intrekken.
Wrijf of maal de lomboks fijn en meng dit met het zout, de peper, de tapioca en de bloem.
Wentel de levers door het mengsel zodat deze gecoat worden en dan door het ijswater en opnieuw door het mengsel.
Verhit in een pan de olie en bak de levers goudbruin, gaar en krokant. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Hati Ayam 2 - Gekruide kippenlevertjes
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Tabu - Worstjes van paardenvlees
- Sate Kambing Tegal - lamsvlees sate uit Tegal met een sambal kecap saus
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Sambal Kecap
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Acar Biet - atjar
- Luang senunu - Geroosterde vis in bananenblad
- Tahu tempe bacem - gestoofde gebakken tahu en tempe
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...