1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Heloa sira kadol
kip met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
4 kokosnoten
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
12 sjalotten
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
1 tomaat
50 gr kedondong blad (of anders zuring)
5 eetl. olie
1 eetl. suiker
300 ml dikke kokosmelk (santen alsi)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel. witte peper
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)

Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje zachtjes gaar (duur: 1 uur). Rasp de kokos van de kokosnoten en meng de kokos van 3 noten met de dunne kokosmelk. De kokos van de 4de noot goudbruin roosteren in een koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Snijd vervolgens de sjalotten in dunne plakjes, de lomboks in dunne reepjes en het blad zeer fijn. De tomaat kan in partjes gesneden worden.
Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. voeg dan de boemboe, de sereh en de lomboks toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kip, de tomaat, de suiker, het zout en de kokos/kokosmelk mengsel toevoegen en het geheel nog 6 minuten laten koken. Vervolgens het blas toevoegen en nog 8 minuten laten sudderen. Als laatste de overgebleven kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35652376