zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Cumi - inktvis in een rode pittige en romige saus
- Sambal Petis
- Burung Puyuh Panggang - Geroosterde kwartel
- Babi sayuran
- Sup Ubi Bete-soep van taro met gerookte tonijn
- Bubur Bajem - rijstepap met spinazie en mais
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Kepayang - Zoetzuur van kluwek
- Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen
Heloa sira kadol - kip met kokos


Heloa sira kadol
kip met kokos
kip met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
4 kokosnoten
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
12 sjalotten
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
1 tomaat
50 gr kedondong blad (of anders zuring)
5 eetl. olie
1 eetl. suiker
300 ml dikke kokosmelk (santen alsi)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel. witte peper
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje zachtjes gaar (duur: 1 uur). Rasp de kokos van de kokosnoten en meng de kokos van 3 noten met de dunne kokosmelk. De kokos van de 4de noot goudbruin roosteren in een koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Snijd vervolgens de sjalotten in dunne plakjes, de lomboks in dunne reepjes en het blad zeer fijn. De tomaat kan in partjes gesneden worden.
Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. voeg dan de boemboe, de sereh en de lomboks toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kip, de tomaat, de suiker, het zout en de kokos/kokosmelk mengsel toevoegen en het geheel nog 6 minuten laten koken. Vervolgens het blas toevoegen en nog 8 minuten laten sudderen. Als laatste de overgebleven kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 zware kip
4 kokosnoten
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
12 sjalotten
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
1 tomaat
50 gr kedondong blad (of anders zuring)
5 eetl. olie
1 eetl. suiker
300 ml dikke kokosmelk (santen alsi)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel. witte peper
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje zachtjes gaar (duur: 1 uur). Rasp de kokos van de kokosnoten en meng de kokos van 3 noten met de dunne kokosmelk. De kokos van de 4de noot goudbruin roosteren in een koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Snijd vervolgens de sjalotten in dunne plakjes, de lomboks in dunne reepjes en het blad zeer fijn. De tomaat kan in partjes gesneden worden.
Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. voeg dan de boemboe, de sereh en de lomboks toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kip, de tomaat, de suiker, het zout en de kokos/kokosmelk mengsel toevoegen en het geheel nog 6 minuten laten koken. Vervolgens het blas toevoegen en nog 8 minuten laten sudderen. Als laatste de overgebleven kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.