1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 26 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Heloa sira kadol
kip met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
4 kokosnoten
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
12 sjalotten
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
1 tomaat
50 gr kedondong blad (of anders zuring)
5 eetl. olie
1 eetl. suiker
300 ml dikke kokosmelk (santen alsi)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel. witte peper
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)

Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje zachtjes gaar (duur: 1 uur). Rasp de kokos van de kokosnoten en meng de kokos van 3 noten met de dunne kokosmelk. De kokos van de 4de noot goudbruin roosteren in een koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Snijd vervolgens de sjalotten in dunne plakjes, de lomboks in dunne reepjes en het blad zeer fijn. De tomaat kan in partjes gesneden worden.
Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. voeg dan de boemboe, de sereh en de lomboks toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kip, de tomaat, de suiker, het zout en de kokos/kokosmelk mengsel toevoegen en het geheel nog 6 minuten laten koken. Vervolgens het blas toevoegen en nog 8 minuten laten sudderen. Als laatste de overgebleven kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35976666