Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Heloa sira kadol - kip met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Heloa sira kadol
kip met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
4 kokosnoten
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
12 sjalotten
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
1 tomaat
50 gr kedondong blad (of anders zuring)
5 eetl. olie
1 eetl. suiker
300 ml dikke kokosmelk (santen alsi)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel. witte peper
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)

Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje zachtjes gaar (duur: 1 uur). Rasp de kokos van de kokosnoten en meng de kokos van 3 noten met de dunne kokosmelk. De kokos van de 4de noot goudbruin roosteren in een koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Snijd vervolgens de sjalotten in dunne plakjes, de lomboks in dunne reepjes en het blad zeer fijn. De tomaat kan in partjes gesneden worden.
Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. voeg dan de boemboe, de sereh en de lomboks toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kip, de tomaat, de suiker, het zout en de kokos/kokosmelk mengsel toevoegen en het geheel nog 6 minuten laten koken. Vervolgens het blas toevoegen en nog 8 minuten laten sudderen. Als laatste de overgebleven kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41064817