kip met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
4 kokosnoten
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
12 sjalotten
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
1 tomaat
50 gr kedondong blad (of anders zuring)
5 eetl. olie
1 eetl. suiker
300 ml dikke kokosmelk (santen alsi)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel. witte peper
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje zachtjes gaar (duur: 1 uur). Rasp de kokos van de kokosnoten en meng de kokos van 3 noten met de dunne kokosmelk. De kokos van de 4de noot goudbruin roosteren in een koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Snijd vervolgens de sjalotten in dunne plakjes, de lomboks in dunne reepjes en het blad zeer fijn. De tomaat kan in partjes gesneden worden.
Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. voeg dan de boemboe, de sereh en de lomboks toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kip, de tomaat, de suiker, het zout en de kokos/kokosmelk mengsel toevoegen en het geheel nog 6 minuten laten koken. Vervolgens het blas toevoegen en nog 8 minuten laten sudderen. Als laatste de overgebleven kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 zware kip
4 kokosnoten
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
12 sjalotten
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
1 tomaat
50 gr kedondong blad (of anders zuring)
5 eetl. olie
1 eetl. suiker
300 ml dikke kokosmelk (santen alsi)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel. witte peper
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje zachtjes gaar (duur: 1 uur). Rasp de kokos van de kokosnoten en meng de kokos van 3 noten met de dunne kokosmelk. De kokos van de 4de noot goudbruin roosteren in een koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Snijd vervolgens de sjalotten in dunne plakjes, de lomboks in dunne reepjes en het blad zeer fijn. De tomaat kan in partjes gesneden worden.
Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. voeg dan de boemboe, de sereh en de lomboks toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kip, de tomaat, de suiker, het zout en de kokos/kokosmelk mengsel toevoegen en het geheel nog 6 minuten laten koken. Vervolgens het blas toevoegen en nog 8 minuten laten sudderen. Als laatste de overgebleven kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen.