logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Itek Sioh
Gebakken eend in zoete saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
850 gr eend
3 eetl zout
225 gr asam jawa
350 ml water
13 sjalotjes
3 eetl ketumbar, heel
10 eetl palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 eetl peperkorrels
100 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in vier stukken en wrijf deze in met 2 eetl zout en laat het 15 minuten intrekken. spoel daarna af. Meng de asam jawa met het water en kneed dit. Zeef het daarna en bewaar het vocht.
Wrijf of maal de sjalotjes fijn en meng het met het asamwater, de ketumbar, de palmsuiker, 1 eetl zout, de kecap en de peper en wrijf hiermee het vlees in en laat het daarna 12 uur marineren.
Verhit in een pan het water en voeg de eend met de kruiden en het vocht toe en kook het voor 20 minuten. Schep de eend uit de pan. Verhit in een pan de olie en bak de eend bruin. Voeg het daarna weer toe aan de saus en kook de eend, afgesloten, gaar en totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 54 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392062