Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Itek Sioh - gebakken eend in zoete saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Itek Sioh
Gebakken eend in zoete saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
850 gr eend
3 eetl zout
225 gr asam jawa
350 ml water
13 sjalotjes
3 eetl ketumbar, heel
10 eetl palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 eetl peperkorrels
100 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in vier stukken en wrijf deze in met 2 eetl zout en laat het 15 minuten intrekken. spoel daarna af. Meng de asam jawa met het water en kneed dit. Zeef het daarna en bewaar het vocht.
Wrijf of maal de sjalotjes fijn en meng het met het asamwater, de ketumbar, de palmsuiker, 1 eetl zout, de kecap en de peper en wrijf hiermee het vlees in en laat het daarna 12 uur marineren.
Verhit in een pan het water en voeg de eend met de kruiden en het vocht toe en kook het voor 20 minuten. Schep de eend uit de pan. Verhit in een pan de olie en bak de eend bruin. Voeg het daarna weer toe aan de saus en kook de eend, afgesloten, gaar en totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108291