Itek Sioh
Gebakken eend in zoete saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
850 gr eend
3 eetl zout
225 gr asam jawa
350 ml water
13 sjalotjes
3 eetl ketumbar, heel
10 eetl palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 eetl peperkorrels
100 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in vier stukken en wrijf deze in met 2 eetl zout en laat het 15 minuten intrekken. spoel daarna af. Meng de asam jawa met het water en kneed dit. Zeef het daarna en bewaar het vocht.
Wrijf of maal de sjalotjes fijn en meng het met het asamwater, de ketumbar, de palmsuiker, 1 eetl zout, de kecap en de peper en wrijf hiermee het vlees in en laat het daarna 12 uur marineren.
Verhit in een pan het water en voeg de eend met de kruiden en het vocht toe en kook het voor 20 minuten. Schep de eend uit de pan. Verhit in een pan de olie en bak de eend bruin. Voeg het daarna weer toe aan de saus en kook de eend, afgesloten, gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Tomat
- Urapan 2 - gemengde groenten met kokos
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Acar campur - atjar tjampoer - Zoetzuur van groenten
- Acar Campur 2 - Zoetzuur van groenten
- Ayam Baboto - kipfilet in kokosmelk
- Timus Singkong - Rondo Royal - gefrituurde cassave met chocolade
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Kangkung Tumis Sambal Petai - pittige roerbak van kangkung met peteh
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...