Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Nani gotaan - Kip gestoofd in bloed

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Nani gotaan
Kip gestoofd in bloed
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 verse kip met bloed
zout naar smaak
1 limoen (sap)
3 eetl. geraspte kokos
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en meng het bloe met zout en de helft van het limoensap. Verhit een wok/wadjan en rooster daarin de kokos. Schep de kokos uit de wok/wadjan en voeg de olie toe. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten gevolgde door de kip en bak het nog 5 minuten door.
Voeg dan het bloed, de kokos en het limoensap toe en laat het nog 40 zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100134