logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nani gotaan
Kip gestoofd in bloed
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 verse kip met bloed
zout naar smaak
1 limoen (sap)
3 eetl. geraspte kokos
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en meng het bloe met zout en de helft van het limoensap. Verhit een wok/wadjan en rooster daarin de kokos. Schep de kokos uit de wok/wadjan en voeg de olie toe. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten gevolgde door de kip en bak het nog 5 minuten door.
Voeg dan het bloed, de kokos en het limoensap toe en laat het nog 40 zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 177 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160337