Kip gestoofd in bloed
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 verse kip met bloed
zout naar smaak
1 limoen (sap)
3 eetl. geraspte kokos
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en meng het bloe met zout en de helft van het limoensap. Verhit een wok/wadjan en rooster daarin de kokos. Schep de kokos uit de wok/wadjan en voeg de olie toe. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten gevolgde door de kip en bak het nog 5 minuten door.
Voeg dan het bloed, de kokos en het limoensap toe en laat het nog 40 zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
ingrediënten:
1 verse kip met bloed
zout naar smaak
1 limoen (sap)
3 eetl. geraspte kokos
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en meng het bloe met zout en de helft van het limoensap. Verhit een wok/wadjan en rooster daarin de kokos. Schep de kokos uit de wok/wadjan en voeg de olie toe. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten gevolgde door de kip en bak het nog 5 minuten door.
Voeg dan het bloed, de kokos en het limoensap toe en laat het nog 40 zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.