gestoofde kip uit Mandar-Sulawesi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 theel limoensap
1 sereh/citroengras
2 cm laos
2 takjes jonge kedongdong blad
2 bosjes varentoppen (pakis)
1 takje selderij
1500 ml water
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 rode rawits
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 20 stukken en marineer deze met het zout en het limoensap voor 30 minuten. Snijd de pakis, kedongdong en de selderij grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sereh en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Vervolgens de pakis, de kedongdong, de palmsuiker en het zout toe en meng goed. Voeg de selderij toe en kook het geheel zachtjes gaar.