banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Nasu Likku - Gestoofde kip met ingekookte kokosmelk
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasu Likku
Gestoofde kip met ingekookte kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel. asem
3 eetl. water
olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
75 ml ingekookte kokosmelk onder olie

Halukan:
boemboe:
1 theel. witte peper
5 sjalotten
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
5,5 cm laos

Taburan:
garnering:
5 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en meng het water met de asem. Snijd de sjalotten voor de garnering in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze op keukenpapier uitlekken. Giet de olie op 3 eetl na uit de wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kipstukjes toe samen met de opgeloste asem en bak dit voor 6 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geehl nog 20 minuten zachtjes stoven. Dan de ingekookte kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen. Garneer met de gebakken sjalotten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39065067