banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasu Likku
Gestoofde kip met ingekookte kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel. asem
3 eetl. water
olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
75 ml ingekookte kokosmelk onder olie

Halukan:
boemboe:
1 theel. witte peper
5 sjalotten
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
5,5 cm laos

Taburan:
garnering:
5 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en meng het water met de asem. Snijd de sjalotten voor de garnering in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze op keukenpapier uitlekken. Giet de olie op 3 eetl na uit de wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kipstukjes toe samen met de opgeloste asem en bak dit voor 6 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geehl nog 20 minuten zachtjes stoven. Dan de ingekookte kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen. Garneer met de gebakken sjalotten.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252091