Gestoofde kip met ingekookte kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel. asem
3 eetl. water
olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
75 ml ingekookte kokosmelk onder olie
Halukan:
boemboe:
1 theel. witte peper
5 sjalotten
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
5,5 cm laos
Taburan:
garnering:
5 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en meng het water met de asem. Snijd de sjalotten voor de garnering in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze op keukenpapier uitlekken. Giet de olie op 3 eetl na uit de wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kipstukjes toe samen met de opgeloste asem en bak dit voor 6 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geehl nog 20 minuten zachtjes stoven. Dan de ingekookte kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen. Garneer met de gebakken sjalotten.
ingrediënten:
1 kip
1 theel. asem
3 eetl. water
olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
75 ml ingekookte kokosmelk onder olie
Halukan:
boemboe:
1 theel. witte peper
5 sjalotten
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
5,5 cm laos
Taburan:
garnering:
5 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en meng het water met de asem. Snijd de sjalotten voor de garnering in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze op keukenpapier uitlekken. Giet de olie op 3 eetl na uit de wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kipstukjes toe samen met de opgeloste asem en bak dit voor 6 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geehl nog 20 minuten zachtjes stoven. Dan de ingekookte kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen. Garneer met de gebakken sjalotten.