Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nasu Likku - Gestoofde kip met ingekookte kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasu Likku
Gestoofde kip met ingekookte kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel. asem
3 eetl. water
olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
75 ml ingekookte kokosmelk onder olie

Halukan:
boemboe:
1 theel. witte peper
5 sjalotten
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
5,5 cm laos

Taburan:
garnering:
5 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en meng het water met de asem. Snijd de sjalotten voor de garnering in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze op keukenpapier uitlekken. Giet de olie op 3 eetl na uit de wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kipstukjes toe samen met de opgeloste asem en bak dit voor 6 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geehl nog 20 minuten zachtjes stoven. Dan de ingekookte kokosmelk toevoegen en nog 7 minuten laten sudderen. Garneer met de gebakken sjalotten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018475