zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met knoflook dressing -凉拌茄子
- Pindang bening - Vis in zure saus
- Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer
- Zoetzure sambal goreng
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- sop sayur - groentesoep
- Acar Sayur - atjar/pickle van groenten
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe
Mangut Ikan Asap - gerookte vis in een pittige en romige saus


Mangut Ikan Asap
gerookte vis in een pittige en romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gerookte vis (makreel/rog)
300 ml kokosmelk
300 ml water
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
7 cm lengkuas/laos
2 groene lomboks
11 rode rawits
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
3 rode lomboks
5 cm kunyit
4 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng het al roerend aan de kook.
Dan de vis, de lomboks en de rawits toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en kook al roerend totdat de saus indikt. Serveer.
gerookte vis in een pittige en romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gerookte vis (makreel/rog)
300 ml kokosmelk
300 ml water
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
7 cm lengkuas/laos
2 groene lomboks
11 rode rawits
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
3 rode lomboks
5 cm kunyit
4 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng het al roerend aan de kook.
Dan de vis, de lomboks en de rawits toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en kook al roerend totdat de saus indikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.