vis met labu siam in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingredienten:
200 gr gegrilde haai
1 labu siam (chayote)
50 gr kouseband
50 gr melinjo blaadjes
10 peteh bonen
3 groene rawits
5 rode rawits
3 cm laos
2 salam blad
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
300 ml santen cair (dunne kokosmelk)
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel trasi
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingredienten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de labu siam in blokjes en de kouseband in kleine stukjes en de rawits in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de santen cair en roer hierdoor de boemboe. Voeg de labu siam en de vis toe en laat het zachtjes sudderen totdat de labu siam zacht is geworden. Voeg de overige ingredienten toe, behalve de santen asli, en laat het zachtjes sudderen totdat de groenten vrijwel gaar zijn. Voeg dan de santen asli toe en roer het geheel totdat het gaar is en serveer.