logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Mangut Lele
gebakken vis in pittige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 ikan lele/meerval/zeewolf
1 limoen, sap
1/2 theel zout
olie
200 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
8 rode rawits
2 groene tomaten
1 theel zout
1 theel palmsuiker
10 kemangi blaadjes

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kunyit
3 cm kencur
2 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Rooster de vis vervolgens boven een houtskoolvuurtje bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de rawits, de tomaten, het zout en de palmsuiker toe en breng het op laag vuur aan de kook.
Voeg dan de vis toe en kook totdat de saus is ingedikt. Meng dan de kemangi erdoor en kook nog 1 minuut. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 75 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392097