banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Mangut ikan 3

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Mangut ikan 3

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kabeljouw
1 kopje olie
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zwarte peper
400 ml kokosmelk
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
2 uien
2 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
1 rode lombok
1 theel trassie
1/2 theell ketumbar
1 theel jinten
4 cm gember (jahe/djahé)
5 kemirienoten

Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lombok en pof de kemirienoten droog in een koekepan. Wrijf of maal daaran alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in 2 moten en wrijf deze in met de peper en het zout. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de boemboe met de sereh, de laos, de salam en de jerut purut. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen. Verhit in een koekepan wat olie en bak hierin de vis krokant. Schenk de saus over de vis en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39543883