Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kabeljouw
1 kopje olie
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zwarte peper
400 ml kokosmelk
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
2 uien
2 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
1 rode lombok
1 theel trassie
1/2 theell ketumbar
1 theel jinten
4 cm gember (jahe/djahé)
5 kemirienoten
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lombok en pof de kemirienoten droog in een koekepan. Wrijf of maal daaran alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in 2 moten en wrijf deze in met de peper en het zout. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de boemboe met de sereh, de laos, de salam en de jerut purut. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen. Verhit in een koekepan wat olie en bak hierin de vis krokant. Schenk de saus over de vis en serveer.