1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Goreng Siram Kikil
gebakken rijs met geurig rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr witte rijst, gekookt
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 eetl keap manis
1/2 eetl kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl olie
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Bahan Siram:
ingrediënten vulling:
200 gr kikil/schenkelvlees
2 eieren
1/4 ui
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 rode rawit
1 bosuitjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Laat het afkoelen en snijd het in kleine stukjes. Laat ook 150 ml bouillon achter.
Voor de nasi: snijd de sjalotjes in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten. Meng de rijst erdoor en bak 3 minuten. Dan de beide kecaps, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed en bak alles goed.
Voor de siram: Klop de eieren, snijd de ui in dunne reepjes, de lomboks in dunne ringen en hak de rawits fijn. Snijd de bosui in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de eieren toevoegen en bak het tot een roerei. Vervolgens het vlees, de kecap, het zout en de peper toevoegen gevolgd door de bouillon en kook het geheel zachtjes gaar en tot de saus gebonden is. Schep op het laatst de bosui erdoor en laat dit nog 1 minuut meebakken.
Schep het over de nasi en bestrooi het met de bawang goreng. 
 
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35774294