logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Goreng Siram Kikil
gebakken rijs met geurig rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr witte rijst, gekookt
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 eetl keap manis
1/2 eetl kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl olie
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Bahan Siram:
ingrediënten vulling:
200 gr kikil/schenkelvlees
2 eieren
1/4 ui
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 rode rawit
1 bosuitjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Laat het afkoelen en snijd het in kleine stukjes. Laat ook 150 ml bouillon achter.
Voor de nasi: snijd de sjalotjes in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten. Meng de rijst erdoor en bak 3 minuten. Dan de beide kecaps, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed en bak alles goed.
Voor de siram: Klop de eieren, snijd de ui in dunne reepjes, de lomboks in dunne ringen en hak de rawits fijn. Snijd de bosui in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de eieren toevoegen en bak het tot een roerei. Vervolgens het vlees, de kecap, het zout en de peper toevoegen gevolgd door de bouillon en kook het geheel zachtjes gaar en tot de saus gebonden is. Schep op het laatst de bosui erdoor en laat dit nog 1 minuut meebakken.
Schep het over de nasi en bestrooi het met de bawang goreng. 
 

Add comment

Submit

who is online

We have 108 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420570