Nasi Goreng Siram Kikil
gebakken rijs met geurig rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr witte rijst, gekookt
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 eetl keap manis
1/2 eetl kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Bahan Siram:
ingrediënten vulling:
200 gr kikil/schenkelvlees
2 eieren
1/4 ui
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 rode rawit
1 bosuitjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Laat het afkoelen en snijd het in kleine stukjes. Laat ook 150 ml bouillon achter.
Voor de nasi: snijd de sjalotjes in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten. Meng de rijst erdoor en bak 3 minuten. Dan de beide kecaps, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed en bak alles goed.
Voor de siram: Klop de eieren, snijd de ui in dunne reepjes, de lomboks in dunne ringen en hak de rawits fijn. Snijd de bosui in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de eieren toevoegen en bak het tot een roerei. Vervolgens het vlees, de kecap, het zout en de peper toevoegen gevolgd door de bouillon en kook het geheel zachtjes gaar en tot de saus gebonden is. Schep op het laatst de bosui erdoor en laat dit nog 1 minuut meebakken.
Schep het over de nasi en bestrooi het met de bawang goreng.