Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Nasi Goreng Siram Kikil
gebakken rijs met geurig rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr witte rijst, gekookt
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 eetl keap manis
1/2 eetl kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl olie
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Bahan Siram:
ingrediënten vulling:
200 gr kikil/schenkelvlees
2 eieren
1/4 ui
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 rode rawit
1 bosuitjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Laat het afkoelen en snijd het in kleine stukjes. Laat ook 150 ml bouillon achter.
Voor de nasi: snijd de sjalotjes in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten. Meng de rijst erdoor en bak 3 minuten. Dan de beide kecaps, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed en bak alles goed.
Voor de siram: Klop de eieren, snijd de ui in dunne reepjes, de lomboks in dunne ringen en hak de rawits fijn. Snijd de bosui in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de eieren toevoegen en bak het tot een roerei. Vervolgens het vlees, de kecap, het zout en de peper toevoegen gevolgd door de bouillon en kook het geheel zachtjes gaar en tot de saus gebonden is. Schep op het laatst de bosui erdoor en laat dit nog 1 minuut meebakken.
Schep het over de nasi en bestrooi het met de bawang goreng. 
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914200