banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Goreng Siram Kikil
gebakken rijs met geurig rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr witte rijst, gekookt
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 eetl keap manis
1/2 eetl kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl olie
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Bahan Siram:
ingrediënten vulling:
200 gr kikil/schenkelvlees
2 eieren
1/4 ui
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 rode rawit
1 bosuitjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Laat het afkoelen en snijd het in kleine stukjes. Laat ook 150 ml bouillon achter.
Voor de nasi: snijd de sjalotjes in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten. Meng de rijst erdoor en bak 3 minuten. Dan de beide kecaps, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed en bak alles goed.
Voor de siram: Klop de eieren, snijd de ui in dunne reepjes, de lomboks in dunne ringen en hak de rawits fijn. Snijd de bosui in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de eieren toevoegen en bak het tot een roerei. Vervolgens het vlees, de kecap, het zout en de peper toevoegen gevolgd door de bouillon en kook het geheel zachtjes gaar en tot de saus gebonden is. Schep op het laatst de bosui erdoor en laat dit nog 1 minuut meebakken.
Schep het over de nasi en bestrooi het met de bawang goreng. 
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39557208