Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Nasi goreng siram - gebakken rijst met aparte vlees-groenten roerbak

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi goreng siram
gebakken rijst met aparte vlees-groenten roerbak

Bahan-bahan nasi goreng:
ingrediënten nasi goreng:
800 gr gekookte witte rijst
2 teentjes knoflook
2 eieren
2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
 
Bahan-bahan tumisan:
ingrediënten roerbak:
6 kippenlevertjes, gekookt
100 gr kippendijen, gekookt en uitgeplozen
5 bakso sapi (kalfsvlees gehaktballetjes)
250 gr kool
150 gr caisim/choisam/paksoy
2 eetl kecap manis
2 eetl vissaus
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 prei
300 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook voor de nasi fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Roer de eieren erdoor en bak deze los. Dan de rijst, het zout en de peper toevoegen en bak alles gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bakso en de levertjes in stukken, de kool em de choisam in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lever, de kip en de bakso toe en meng alles goed door elkaar. Dan de kool en de choisam toevoegen en bak deze half gaar. Vervolgens de kecap, de vissaus, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de roerbak over de nasi en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 181 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932458