banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Nasi goreng siram - gebakken rijst met aparte vlees-groenten roerbak

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi goreng siram
gebakken rijst met aparte vlees-groenten roerbak

Bahan-bahan nasi goreng:
ingrediënten nasi goreng:
800 gr gekookte witte rijst
2 teentjes knoflook
2 eieren
2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
 
Bahan-bahan tumisan:
ingrediënten roerbak:
6 kippenlevertjes, gekookt
100 gr kippendijen, gekookt en uitgeplozen
5 bakso sapi (kalfsvlees gehaktballetjes)
250 gr kool
150 gr caisim/choisam/paksoy
2 eetl kecap manis
2 eetl vissaus
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 prei
300 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook voor de nasi fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Roer de eieren erdoor en bak deze los. Dan de rijst, het zout en de peper toevoegen en bak alles gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bakso en de levertjes in stukken, de kool em de choisam in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lever, de kip en de bakso toe en meng alles goed door elkaar. Dan de kool en de choisam toevoegen en bak deze half gaar. Vervolgens de kecap, de vissaus, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de roerbak over de nasi en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40592244