banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi goreng siram
gebakken rijst met aparte vlees-groenten roerbak

Bahan-bahan nasi goreng:
ingrediënten nasi goreng:
800 gr gekookte witte rijst
2 teentjes knoflook
2 eieren
2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
 
Bahan-bahan tumisan:
ingrediënten roerbak:
6 kippenlevertjes, gekookt
100 gr kippendijen, gekookt en uitgeplozen
5 bakso sapi (kalfsvlees gehaktballetjes)
250 gr kool
150 gr caisim/choisam/paksoy
2 eetl kecap manis
2 eetl vissaus
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 prei
300 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook voor de nasi fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Roer de eieren erdoor en bak deze los. Dan de rijst, het zout en de peper toevoegen en bak alles gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bakso en de levertjes in stukken, de kool em de choisam in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lever, de kip en de bakso toe en meng alles goed door elkaar. Dan de kool en de choisam toevoegen en bak deze half gaar. Vervolgens de kecap, de vissaus, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de roerbak over de nasi en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328174