Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Asam-Asam Udang - garnalen in een pittige frisse saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asam-Asam Udang
garnalen in een pittige frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
800 ml water
8 belinbing wuluh
6 rode rawits
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
3 gedroogde rode lomboks, geroosterd
3 rode lomboks, geroosterd
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper), geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen maar laat de staart zitten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de belimbing in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de belimbing, de rawits, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de garnalen toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920873