Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Asam-Asam Udang - garnalen in een pittige frisse saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asam-Asam Udang
garnalen in een pittige frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
800 ml water
8 belinbing wuluh
6 rode rawits
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
3 gedroogde rode lomboks, geroosterd
3 rode lomboks, geroosterd
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper), geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen maar laat de staart zitten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de belimbing in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de belimbing, de rawits, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de garnalen toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 207 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015906