Ayam Masak Bugis
kip in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
3 teentjes knoflook
12 sjalotten
2 theel trasi bakar
2 theel asem
1 theel witte peper
2 salam blaadjes
1 stokje kaneel
4 kruidnagels
1/4 theel nootmuskaat
1 theel zout
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 eetl rijstazijn
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de bouillon en voeg de sjalotten,de knoflook, de trasi, de asem, de peper, de salam, de kaneel, de kruidnagels, de suiker en het zout toe en laat dit 5 minuten sudderen. Voeg dan het vlees en de santen toe en laar het 20 minuten sudderen. Schep de kip eruit en laat de saus 10 minuten verder sudderen totdat de saus is ingedikt . Giet de saus over de kip en garneer het met de bawang goreng en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Hati Ayam Pedas Crispy - krokant gebakken kippenlevertjes
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Satee Nuea - saté van rundvlees
- Babi Ketjap 3
- Ikan latuk-latuk - gezouten vis met pompoen uit Lampung
- Bebek betutu - Geroosterde eend in bananenblad
- Ayam Goreng Kering - geroosterde kip met gepeperde olie
- Sisig - Koud gemarineerd en geroosterd varkensvlees
- Bakso Sapi Saus Padang - gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang
- Pindang Serani - vis in een kruidige gele saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...