logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Masak Bawang Merah
gebakken kip met sjalotjes

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
300 gr aardappelen
3 teentjes knoflook
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1 theel kecap asin
1 eetl oestersaus
1/2 theel nootmuskaat
14 kleine sjalotjes
1/2 theel peper
400 ml water
1 eetl olie
olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes. Snijd de aardappelen in kleine blokjes, hak de knoflook fijn en snijd de lomboks in schuine reepjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen half gaar en zet opzij. Verhit in pan de eetl olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak deze 5 minuten. Voeg dan de aardappelen, de kecaps, de oestersaus en de nootmuskaat toe en roer goed. Voeg dan de sjalotjes, de peper en het water toe en stoof het geheel gaar en roer totdat de saus is ingedikt.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 61 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140035