Ayam Masak Aceh
Gebakken gekruide haan
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
2 haantjes
500 ml santen
2 serehstengels
Haluskan:
Boemboe:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
5 rode lomboks
3 cm jahe
1 cm kunyit
½ theel zout
2 eetl limoensap
Cara membuat:
Bereiding;
Split de haantjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng hierdoor de helft van de santen. Verhit een wok/wadjan en bak de haantjes zachtjes voor 6 minuten. Marineer vervolgens de haantjes met de saus voor 15 minuten. Voeg dit vervolgens toe aan de wok/wadjan en bak de haantjes voor 10 minuten. Dan de overige santen en de sereh toevoegen en bak het zachtjes verder voor 30 minuten totdat de haantjes gaar zijn en het vocht vrijwel is verdwenen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
- Pecelan - gemengde groenten met pindasaus
- Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜 - roerbak met knoflook en peper
- Sambal Bangkok - sambal met honing
- Ayam Jamur Kecap - gebakken kip met paddenstoelen en kecap
- Udang Bakar - geroosterde gekruide tijger garnalen
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Ayam Parape Makassar - geroosterde kip uit Makassar
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...