logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Masak Aceh 
Gebakken gekruide haan

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
2 haantjes
500 ml santen
2 serehstengels
 
Haluskan:
Boemboe:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
5 rode lomboks
3 cm jahe
1 cm kunyit
½ theel zout
2 eetl limoensap
 
Cara membuat:
Bereiding;
Split de haantjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng hierdoor de helft van de santen. Verhit een wok/wadjan en bak de haantjes zachtjes voor 6 minuten. Marineer vervolgens de haantjes met de saus voor 15 minuten. Voeg dit vervolgens toe aan de wok/wadjan en bak de haantjes voor 10 minuten. Dan de overige santen en de sereh toevoegen en bak het zachtjes verder voor 30 minuten totdat de haantjes gaar zijn en het vocht vrijwel is verdwenen.

Add comment

Submit

who is online

We have 99 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161068