zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Ayam Panggang Klaten 2 - geroosterde gestoofde kip
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip
- Kare Ayam - Curry van kip
- Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
- Jukut nangka mekuah - nangka (jackfruit) in kokossaus
- Tahu Telur Surabaya - omelet van tahu met een pittige donkere saus
- Bola Jamur - pittige balletjes van paddenstoelen en gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
Ayam Masak Aceh - Gebakken gekruide haan


Ayam Masak Aceh
Gebakken gekruide haan
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
2 haantjes
500 ml santen
2 serehstengels
Haluskan:
Boemboe:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
5 rode lomboks
3 cm jahe
1 cm kunyit
½ theel zout
2 eetl limoensap
Cara membuat:
Bereiding;
Split de haantjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng hierdoor de helft van de santen. Verhit een wok/wadjan en bak de haantjes zachtjes voor 6 minuten. Marineer vervolgens de haantjes met de saus voor 15 minuten. Voeg dit vervolgens toe aan de wok/wadjan en bak de haantjes voor 10 minuten. Dan de overige santen en de sereh toevoegen en bak het zachtjes verder voor 30 minuten totdat de haantjes gaar zijn en het vocht vrijwel is verdwenen.
Gebakken gekruide haan
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
2 haantjes
500 ml santen
2 serehstengels
Haluskan:
Boemboe:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
5 rode lomboks
3 cm jahe
1 cm kunyit
½ theel zout
2 eetl limoensap
Cara membuat:
Bereiding;
Split de haantjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng hierdoor de helft van de santen. Verhit een wok/wadjan en bak de haantjes zachtjes voor 6 minuten. Marineer vervolgens de haantjes met de saus voor 15 minuten. Voeg dit vervolgens toe aan de wok/wadjan en bak de haantjes voor 10 minuten. Dan de overige santen en de sereh toevoegen en bak het zachtjes verder voor 30 minuten totdat de haantjes gaar zijn en het vocht vrijwel is verdwenen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.