Recente Reacties

Chung Tong Gai
kip in kruidige saus

ingrediënten:
300 gr kippendij
1/2 eetl Shaoxing wijn
1/4 theel zout
4 eetl maizena
olie
6 cm jahe
1 teentjes knoflook
5 gedroogde pepers
2 lente-ui, witte deel
2 eetl olie

ingrediënten saus:
3 eetl chinese rijstazijn
2 1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl dondere soja saus
1 theel hoisin saus
1 eetl palmsuiker
1/2 eetl Shaozing wijn
1 afgestreken eetl maizena
60 ml water

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet apart. Snijd het vlees in stukjes en marineer deze met de wijn en het zout voor tenminste 15 minuten. Meng de kip daarna door de maizena. Verhit in een pan voldoende olie en bak/frituur het vlees goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken.
Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in dunne reepjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de jahe, de knoflook en de pepers voor 2 minuten. Voeg dan de saus toe en breng aan de kook. Als de saus indikt voeg dan de kip toe en meng goed. Dan de lente-ui toevoegen en meng goed. Serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42587360