banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Chung Tong Gai
kip in kruidige saus

ingrediënten:
300 gr kippendij
1/2 eetl Shaoxing wijn
1/4 theel zout
4 eetl maizena
olie
6 cm jahe
1 teentjes knoflook
5 gedroogde pepers
2 lente-ui, witte deel
2 eetl olie

ingrediënten saus:
3 eetl chinese rijstazijn
2 1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl dondere soja saus
1 theel hoisin saus
1 eetl palmsuiker
1/2 eetl Shaozing wijn
1 afgestreken eetl maizena
60 ml water

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet apart. Snijd het vlees in stukjes en marineer deze met de wijn en het zout voor tenminste 15 minuten. Meng de kip daarna door de maizena. Verhit in een pan voldoende olie en bak/frituur het vlees goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken.
Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in dunne reepjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de jahe, de knoflook en de pepers voor 2 minuten. Voeg dan de saus toe en breng aan de kook. Als de saus indikt voeg dan de kip toe en meng goed. Dan de lente-ui toevoegen en meng goed. Serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364923