Logon3

zoeken

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
Chung Tong Gai - kip in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Chung Tong Gai
kip in kruidige saus

ingrediënten:
300 gr kippendij
1/2 eetl Shaoxing wijn
1/4 theel zout
4 eetl maizena
olie
6 cm jahe
1 teentjes knoflook
5 gedroogde pepers
2 lente-ui, witte deel
2 eetl olie

ingrediënten saus:
3 eetl chinese rijstazijn
2 1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl dondere soja saus
1 theel hoisin saus
1 eetl palmsuiker
1/2 eetl Shaozing wijn
1 afgestreken eetl maizena
60 ml water

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet apart. Snijd het vlees in stukjes en marineer deze met de wijn en het zout voor tenminste 15 minuten. Meng de kip daarna door de maizena. Verhit in een pan voldoende olie en bak/frituur het vlees goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken.
Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in dunne reepjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de jahe, de knoflook en de pepers voor 2 minuten. Voeg dan de saus toe en breng aan de kook. Als de saus indikt voeg dan de kip toe en meng goed. Dan de lente-ui toevoegen en meng goed. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40794814