banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Chung Tong Gai
kip in kruidige saus

ingrediënten:
300 gr kippendij
1/2 eetl Shaoxing wijn
1/4 theel zout
4 eetl maizena
olie
6 cm jahe
1 teentjes knoflook
5 gedroogde pepers
2 lente-ui, witte deel
2 eetl olie

ingrediënten saus:
3 eetl chinese rijstazijn
2 1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl dondere soja saus
1 theel hoisin saus
1 eetl palmsuiker
1/2 eetl Shaozing wijn
1 afgestreken eetl maizena
60 ml water

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet apart. Snijd het vlees in stukjes en marineer deze met de wijn en het zout voor tenminste 15 minuten. Meng de kip daarna door de maizena. Verhit in een pan voldoende olie en bak/frituur het vlees goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken.
Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in dunne reepjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de jahe, de knoflook en de pepers voor 2 minuten. Voeg dan de saus toe en breng aan de kook. Als de saus indikt voeg dan de kip toe en meng goed. Dan de lente-ui toevoegen en meng goed. Serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 317 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36619715