zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Perkedel Kentang - gekruide aardappel koekjes/balletjes
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Daging Tumis Bumbu Tomat - rundvlees in een rode saus van tomaat
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Sambal Badjak
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Sambal goreng kentang kering
Bapel - indische wafeltjes


Bapel
indische wafeltjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eetl gistkorrels
150 ml warm water
400 gr bloem
6 eieren
300 gr suiker
400 ml santen asli
1 eetl boter, gesmolten
1/2 theel zout
1/2 theel vanille essence
Cara membuat:
bereiding:
Los de gist op in het water en meng daar 150 gr bloem doorheen. Laat het 30 minuten rusten. Meng dan de rest van de bloem erdoor en kneed dit tot een homogeen deeg. Klop de eieren samen met de suiker op en meng dit door het deeg samen met de santen, de boter, het zout en de vanille. Laat dit 3 uur rusten. Verhit een wafelijzer en giet het deeg er in en bak dit totdat het goudbruin is en serveer.
indische wafeltjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eetl gistkorrels
150 ml warm water
400 gr bloem
6 eieren
300 gr suiker
400 ml santen asli
1 eetl boter, gesmolten
1/2 theel zout
1/2 theel vanille essence
Cara membuat:
bereiding:
Los de gist op in het water en meng daar 150 gr bloem doorheen. Laat het 30 minuten rusten. Meng dan de rest van de bloem erdoor en kneed dit tot een homogeen deeg. Klop de eieren samen met de suiker op en meng dit door het deeg samen met de santen, de boter, het zout en de vanille. Laat dit 3 uur rusten. Verhit een wafelijzer en giet het deeg er in en bak dit totdat het goudbruin is en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.