Barongko
gestoomde bananencake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tepung beras / rijstmeel
25 gr tepung sagu / sago meel anders maizena
100 ml water, kokend
150 gr palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel vanille
800 ml kokosmelk, warm
500 gr bananen
banenenblad
Bahan saus santan:
ingrediënten saus:
400 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bananen in stukken. Meng de rijstmeel met het sagomeel en roer het water erdoor. Dan al roerend de palmsuiker, het zout en de vanille toevoegen gevolgd door de kokosmelk en schep de bananen erdoor. Leg wat van het deeg op een stuk bananenblad en voeg wat kokosmelksaus toe. Vouw het dicht als een pakketje en stoom het in 40 minuten gaar.
kokosmelksaus:
verhit in een pan de santen asli en het zout en breng aan de kook.
voldoende voor 24 cakejes