Gestoomde kokoscake met suikerstroop
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
10 eetl. rijstemeel
160 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
bananenblad
bahan-bahan suikersiroop:
ingrediënten:
250 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 kaneelstokje
250 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Klop de eieren zodanig op dat deze gaan schuimen en schep lepel voor lepel het rijstemeel erdoor. Vervolgens de kokosmelk en het zout er door scheppen. Verhit in een pannetje het water en voeg hier de palmsuiker en de kaneel aan toe en kook dit totdat de suiker in opgelost en het mengsel dit is geworden. Verwijder dan het kaneelstokje. Bekleed een schaal met het bananenblad en giet hierin het beslag. Stoom de cake vervolgens is 30-35 minuten gaar. Schep het dan op een schaal en giet daarna de siroop over de cake en serveer.
ingrediënten:
6 eieren
10 eetl. rijstemeel
160 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
bananenblad
bahan-bahan suikersiroop:
ingrediënten:
250 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 kaneelstokje
250 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Klop de eieren zodanig op dat deze gaan schuimen en schep lepel voor lepel het rijstemeel erdoor. Vervolgens de kokosmelk en het zout er door scheppen. Verhit in een pannetje het water en voeg hier de palmsuiker en de kaneel aan toe en kook dit totdat de suiker in opgelost en het mengsel dit is geworden. Verwijder dan het kaneelstokje. Bekleed een schaal met het bananenblad en giet hierin het beslag. Stoom de cake vervolgens is 30-35 minuten gaar. Schep het dan op een schaal en giet daarna de siroop over de cake en serveer.