banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 28 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Ikan Mas Bumbu Kuning - gebakken karper met gekruide saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ikan Mas Bumbu Kuning 
gebakken karper met gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr karper
150 ml santen asli
5 rode rawits
3 jeruk perut blaadjes
2 salam blaadjes
5 bosuitjes
1 limoen
1 theel azijn
1/2 theel zout
olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 gedroogde lomboks
11 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm jahe
1 tomaat
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de vis in met het zout en het sap van de limoen en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin en gaar en laat deze uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne reepjes. 
Giet de olie af maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de bumbu voor 5 minuten en voeg de jeruk purut, de salam, de santen en de bosuitjes toe en verhit het geheel totdat de saus begint te komen. Voeg dan de rawits, het zout en de azijn toe en laat de saus zachtjes indikken. Schenk de saus over de vis en server.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39795526