gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
4 cm laos, gekneusd
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 kemirinoten
1 theel, ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiri, de ketumbar en de kunyit droog in een koekepan of op een houtskoolvuurtje en wrijf of maal dit samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in stukjes of lapjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en het geheel rondom bruin bakken in 5 mi nuten. Vervolgens het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat het vocht is verdampt.
Vervolgens het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
4 cm laos, gekneusd
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 kemirinoten
1 theel, ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiri, de ketumbar en de kunyit droog in een koekepan of op een houtskoolvuurtje en wrijf of maal dit samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in stukjes of lapjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en het geheel rondom bruin bakken in 5 mi nuten. Vervolgens het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat het vocht is verdampt.
Vervolgens het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.