zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Padang - geroosterde kip
- Setopan Kambing - lamsvlees met aubergine en tomaat
- Phak Bung Fai Daeng - gebakken waterspinazie
- Karmanaci - gekruid en geurend rundvlees
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- lumpia semarang - een beroemde loempia
- Sate Kambing Kecap Pedas - sate van lamsvlees met een pittige kecapsaus
- Tarbot met bosuitjes en gember
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees
Daging Rujak - gekruid rundvlees


Daging Rujak
gekruid rundvlees
gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
4 cm laos, gekneusd
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 kemirinoten
1 theel, ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiri, de ketumbar en de kunyit droog in een koekepan of op een houtskoolvuurtje en wrijf of maal dit samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in stukjes of lapjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en het geheel rondom bruin bakken in 5 mi nuten. Vervolgens het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat het vocht is verdampt.
Vervolgens het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
4 cm laos, gekneusd
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 kemirinoten
1 theel, ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiri, de ketumbar en de kunyit droog in een koekepan of op een houtskoolvuurtje en wrijf of maal dit samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in stukjes of lapjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en het geheel rondom bruin bakken in 5 mi nuten. Vervolgens het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat het vocht is verdampt.
Vervolgens het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.