1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Connie 7 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 3 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 3 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Daging Rujak
gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
4 cm laos, gekneusd
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 kemirinoten
1 theel, ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiri, de ketumbar en de kunyit droog in een koekepan of op een houtskoolvuurtje en wrijf of maal dit samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in stukjes of lapjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en het geheel rondom bruin bakken in 5 mi nuten. Vervolgens het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat het vocht is verdampt.
Vervolgens het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35888566