banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon 1 Comment
Daging Rujak

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Daging Rujak

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
1 ui
2 serehstengels, gekneusd
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
3 kemirie noten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ui fijn en het vlees in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui samen met de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de sereh toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en sudder het vlees in 90 minuten zachtjes gaar. Eventueel nog wat kokosmelk of water toevoegen als het te droog wordt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Bert · 4 years ago
    Wat een geweldige site. Exact wat ik zocht, als beginneling in het Indisch koken. Er gaat weinig boven de geur van een zelfgemaakte authentieke boemboe met verse ingrediënten. Het ruikt nu al fantastisch na een half uur sudderen. Zal later het eindresultaat beoordelen. Thanks! Groet, Bert

who is online

We hebben 175 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39819187