logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Rujak

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
1 ui
2 serehstengels, gekneusd
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
3 kemirie noten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ui fijn en het vlees in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui samen met de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de sereh toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en sudder het vlees in 90 minuten zachtjes gaar. Eventueel nog wat kokosmelk of water toevoegen als het te droog wordt.

Add comment

Submit

who is online

We have 186 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160617