Logon3

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
Daging Ritja-Ritja Jawa - gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Daging Ritja-Ritja Jawa
gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
1 rode ui
4 rode lomboks
3 jeruk purutblaadjes
2 salamblad
1 serehstengel
4 takjes kemangi (citroenbasilicum)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 kleine prei
3 takjes selderij
250 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
3 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel jinten
4 kemirienoten
4 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel trasi

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan het water en stoof hierin het vlees voor 30 minuten en schep het daarna uit de pan. Bewaar de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ui en de prei fijn en de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, de ui en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de salam en het vlees toe en de helft van de bouillon en laat het zachtjes voor 30 minuten sudderen. Dan de prei, de basilicum, de selderij en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is gebonden en wat is ingekookt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 244 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40816014