Recente reacties

Shaun 5 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Daging Ritja-Ritja Jawa - gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Daging Ritja-Ritja Jawa
gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
1 rode ui
4 rode lomboks
3 jeruk purutblaadjes
2 salamblad
1 serehstengel
4 takjes kemangi (citroenbasilicum)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 kleine prei
3 takjes selderij
250 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
3 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel jinten
4 kemirienoten
4 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel trasi

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan het water en stoof hierin het vlees voor 30 minuten en schep het daarna uit de pan. Bewaar de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ui en de prei fijn en de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, de ui en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de salam en het vlees toe en de helft van de bouillon en laat het zachtjes voor 30 minuten sudderen. Dan de prei, de basilicum, de selderij en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is gebonden en wat is ingekookt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41193824