banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Daging Ritja-Ritja Jawa - gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Daging Ritja-Ritja Jawa
gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
1 rode ui
4 rode lomboks
3 jeruk purutblaadjes
2 salamblad
1 serehstengel
4 takjes kemangi (citroenbasilicum)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 kleine prei
3 takjes selderij
250 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
3 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel jinten
4 kemirienoten
4 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel trasi

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan het water en stoof hierin het vlees voor 30 minuten en schep het daarna uit de pan. Bewaar de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ui en de prei fijn en de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, de ui en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de salam en het vlees toe en de helft van de bouillon en laat het zachtjes voor 30 minuten sudderen. Dan de prei, de basilicum, de selderij en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is gebonden en wat is ingekookt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39967133