roerbak van gekruide rog
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr (pijlstaart)rog
1 sereh/citroengras
2 salam blaadjes
250 ml water
1 theel asam + 1 eetl water
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 cm kunyit
2 cm laos
3/4 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in en pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de vis toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan het water en het asamwater toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.