banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ikan Masak Arsik - gevulde karper
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ikan Masak Arsik
gevulde karper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper (900 gr)
10 serehstengels, gekneusd
5 jeruk purut blaadjes
10 chinese bieslook
250 ml asemwater
1 theel zout
2 eetl limoensap
2 gember knopen
3 stukjes asam gelugur
250 gr bamboescheuten

Haluskan:
boemboe:
11 rode lomboks
1 eetl szechuan pepper
8 kemiri noten
4 cm jahe
4 cm kunyit
5 cm laos
11 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 theel zout

Cara menbuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 10 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de gember knoppen in 8 stukjes. Snijd de bamboescheuten in dunnen plakjes/reepjes. Vul de vis met de sereh, de gember knopen en met een deel van de boemboe. Wrijf de vis in met de overige boemboe. Leg de vis in een pan samen met de asam, de bieslook, de jeruk purut en het asemwater. Kook de vis zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. voeg gedurende de laatste 5 minuten de bamboescheuten toe.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 403 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39362955