logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Masak Arsik
gevulde karper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper (900 gr)
10 serehstengels, gekneusd
5 jeruk purut blaadjes
10 chinese bieslook
250 ml asemwater
1 theel zout
2 eetl limoensap
2 gember knopen
3 stukjes asam gelugur
250 gr bamboescheuten

Haluskan:
boemboe:
11 rode lomboks
1 eetl szechuan pepper
8 kemiri noten
4 cm jahe
4 cm kunyit
5 cm laos
11 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 theel zout

Cara menbuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 10 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de gember knoppen in 8 stukjes. Snijd de bamboescheuten in dunnen plakjes/reepjes. Vul de vis met de sereh, de gember knopen en met een deel van de boemboe. Wrijf de vis in met de overige boemboe. Leg de vis in een pan samen met de asam, de bieslook, de jeruk purut en het asemwater. Kook de vis zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. voeg gedurende de laatste 5 minuten de bamboescheuten toe.

Add comment

Submit

who is online

We have 128 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176508