logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ikan masak kluwek
meerval gestoofd in een kruidige kluwek saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stuks ikan lele (kleine meerval)
1 theel citroensap
1 theel zout
olie
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
750 ml water 
2 salam blad
3 cm laos
6 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
10 rode rawits
2 theel szout
1/2 theel palmsuiker
1 prei
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
4 kluwek
2 cm kunyit
5 rode rawits
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het citroensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en leg deze apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de prei in dunne ringen/reepjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, laos, jeruk purut, sereh en de rawits voor 5 minuten. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel goed door. Dan de vis en de prei toevoegen en roer totdat alles goed doortrokken is. Bestrooi met de bawang goreng en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391939