Ikan masak kluwek
meerval gestoofd in een kruidige kluwek saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stuks ikan lele (kleine meerval)
1 theel citroensap
1 theel zout
olie
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
750 ml water
2 salam blad
3 cm laos
6 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
10 rode rawits
2 theel szout
1/2 theel palmsuiker
1 prei
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
4 kluwek
2 cm kunyit
5 rode rawits
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het citroensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en leg deze apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de prei in dunne ringen/reepjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, laos, jeruk purut, sereh en de rawits voor 5 minuten. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel goed door. Dan de vis en de prei toevoegen en roer totdat alles goed doortrokken is. Bestrooi met de bawang goreng en serveer.