banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ikan masak kluwek - meerval gestoofd in een kruidige kluwek saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ikan masak kluwek
meerval gestoofd in een kruidige kluwek saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stuks ikan lele (kleine meerval)
1 theel citroensap
1 theel zout
olie
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
750 ml water 
2 salam blad
3 cm laos
6 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
10 rode rawits
2 theel szout
1/2 theel palmsuiker
1 prei
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
4 kluwek
2 cm kunyit
5 rode rawits
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het citroensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en leg deze apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de prei in dunne ringen/reepjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, laos, jeruk purut, sereh en de rawits voor 5 minuten. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel goed door. Dan de vis en de prei toevoegen en roer totdat alles goed doortrokken is. Bestrooi met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39553879