Lapis Daging Sapi
plakjes rundvlees uit Surabaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (ossenhaas)
850 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl boeter
1 eetl olie
3 eetl kecap manis
2 eieren
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook het vlees halfgaar. Schep het vlees uit de pan en bewaar 750 ml bouillon. Snijd het vlees dan in plakjes van 1x4x6 cm en plet deze. Wrijf het vlees in met het zout en de peper en laat dit tenminste 15 minuten intrekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eieren op. Verhit in een pan de boter samen met de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de bouillon en de kecap toe en breng het al roerend aan de kook.
Wentel elk stukjes vlees door het ei en voeg het toe aan de bouillon en kook op middel hoog vuur totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Sateh Ayam 2 - saté van kip
- Tumis Daging Sapi Paprika - roerbak van gehakt en paprika
- Naam Phrik Pao - geroosterde sambal met asem
- Lobak Kukus Ebi - koekjes van rettich met ebi
- Ati Ampela Masak Pedas - zeer pittig gebakken levertjes
- Ati Ampela Masak Pedas - kippenlevertjes in een pittige saus
- Asam Padeh Ayam - pittig gestoofde kip in een frisse saus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Be tongkol megoreng sambal matah - Gebakken tonijn met rauwe sambal
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...