logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Lapis Daging Sapi
plakjes rundvlees uit Surabaya

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (ossenhaas)
850 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl boeter
1 eetl olie
3 eetl kecap manis
2 eieren

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook het vlees halfgaar. Schep het vlees uit de pan en bewaar 750 ml bouillon. Snijd het vlees dan in plakjes van 1x4x6 cm en plet deze. Wrijf het vlees in met het zout en de peper en laat dit tenminste 15 minuten intrekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eieren op. Verhit in een pan de boter samen met de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de bouillon en de kecap toe en breng het al roerend aan de kook.
Wentel elk stukjes vlees door het ei en voeg het toe aan de bouillon en kook op middel hoog vuur totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392245