eieren in groene pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
2 groene tomaten
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 groene lomboks
4 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de eieren gaar. Laat de eieren afkoelen en pel deze. Verhit in een pan de olie en bak de eieren rondom bruin en zet apart.
Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai, de jeruk purut en de salam toe en meng goed en bak voor 2 minuten.
Dan de eieren, de tomaten, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak totdat de tomaten zacht zijn geworden. Voeg dan 250 ml water toe en meng goed en bak totdat het vocht vrijwel is verdampt.