1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Itik Masak Merah
eend in rode peper saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 asam gelugur (carcinia)
450 ml water
3 eetl olie
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 serehstengel
2 steranijs
2 groene cardamon
1000 ml santen cair
5 curry blaadjes

Haluskan:
boemboe:
15 rode lomboks
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel jinten
2 kruidnagels
5 kemirie noten
2 cm kaneel
2 theel witte maanzaad 
6 cm kunyit
6 cm jahe
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Week de asam gelugur in het water voor 30 minuten en wrijf daarna de eend ermee in samen met het zout en laat dit 30 minuten marineren. Snijd de eend in acht stukken. Rooster de kemirie, de jinten en de kruidnagels droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de eend. Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en kneus de sereh.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de eend, de sereh, de steranijs en de cardamon toe en bak dit totdat het vocht is verdampt. Dan de santen en de curry blaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de eend gaar is en de saus is ingedikt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645534