banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Itik Masak Merah
eend in rode peper saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 asam gelugur (carcinia)
450 ml water
3 eetl olie
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 serehstengel
2 steranijs
2 groene cardamon
1000 ml santen cair
5 curry blaadjes

Haluskan:
boemboe:
15 rode lomboks
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel jinten
2 kruidnagels
5 kemirie noten
2 cm kaneel
2 theel witte maanzaad 
6 cm kunyit
6 cm jahe
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Week de asam gelugur in het water voor 30 minuten en wrijf daarna de eend ermee in samen met het zout en laat dit 30 minuten marineren. Snijd de eend in acht stukken. Rooster de kemirie, de jinten en de kruidnagels droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de eend. Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en kneus de sereh.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de eend, de sereh, de steranijs en de cardamon toe en bak dit totdat het vocht is verdampt. Dan de santen en de curry blaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de eend gaar is en de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36643200