zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Lempah - een pittige soep van runderribjes
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Babi pedis dan daun papaya -varkensvlees met papayablad
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
Itik Masak Merah - eend in rode peper saus


Itik Masak Merah
eend in rode peper saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 asam gelugur (carcinia)
450 ml water
3 eetl olie
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 serehstengel
2 steranijs
2 groene cardamon
1000 ml santen cair
5 curry blaadjes
Haluskan:
boemboe:
15 rode lomboks
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel jinten
2 kruidnagels
5 kemirie noten
2 cm kaneel
2 theel witte maanzaad
6 cm kunyit
6 cm jahe
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Week de asam gelugur in het water voor 30 minuten en wrijf daarna de eend ermee in samen met het zout en laat dit 30 minuten marineren. Snijd de eend in acht stukken. Rooster de kemirie, de jinten en de kruidnagels droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de eend. Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en kneus de sereh.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de eend, de sereh, de steranijs en de cardamon toe en bak dit totdat het vocht is verdampt. Dan de santen en de curry blaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de eend gaar is en de saus is ingedikt.
eend in rode peper saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 asam gelugur (carcinia)
450 ml water
3 eetl olie
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 serehstengel
2 steranijs
2 groene cardamon
1000 ml santen cair
5 curry blaadjes
Haluskan:
boemboe:
15 rode lomboks
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel jinten
2 kruidnagels
5 kemirie noten
2 cm kaneel
2 theel witte maanzaad
6 cm kunyit
6 cm jahe
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Week de asam gelugur in het water voor 30 minuten en wrijf daarna de eend ermee in samen met het zout en laat dit 30 minuten marineren. Snijd de eend in acht stukken. Rooster de kemirie, de jinten en de kruidnagels droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de eend. Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en kneus de sereh.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de eend, de sereh, de steranijs en de cardamon toe en bak dit totdat het vocht is verdampt. Dan de santen en de curry blaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de eend gaar is en de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.