banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 23 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Itik Masak Merah
eend in rode peper saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 asam gelugur (carcinia)
450 ml water
3 eetl olie
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 serehstengel
2 steranijs
2 groene cardamon
1000 ml santen cair
5 curry blaadjes

Haluskan:
boemboe:
15 rode lomboks
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel jinten
2 kruidnagels
5 kemirie noten
2 cm kaneel
2 theel witte maanzaad 
6 cm kunyit
6 cm jahe
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Week de asam gelugur in het water voor 30 minuten en wrijf daarna de eend ermee in samen met het zout en laat dit 30 minuten marineren. Snijd de eend in acht stukken. Rooster de kemirie, de jinten en de kruidnagels droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de eend. Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en kneus de sereh.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de eend, de sereh, de steranijs en de cardamon toe en bak dit totdat het vocht is verdampt. Dan de santen en de curry blaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de eend gaar is en de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335580