1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Itik Masak Merah
eend in rode peper saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 asam gelugur (carcinia)
450 ml water
3 eetl olie
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 serehstengel
2 steranijs
2 groene cardamon
1000 ml santen cair
5 curry blaadjes

Haluskan:
boemboe:
15 rode lomboks
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel jinten
2 kruidnagels
5 kemirie noten
2 cm kaneel
2 theel witte maanzaad 
6 cm kunyit
6 cm jahe
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Week de asam gelugur in het water voor 30 minuten en wrijf daarna de eend ermee in samen met het zout en laat dit 30 minuten marineren. Snijd de eend in acht stukken. Rooster de kemirie, de jinten en de kruidnagels droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de eend. Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en kneus de sereh.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de eend, de sereh, de steranijs en de cardamon toe en bak dit totdat het vocht is verdampt. Dan de santen en de curry blaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de eend gaar is en de saus is ingedikt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36087932