Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Itik Lado Ijo - eend in groene peper saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Itik Lado Ijo
eend in groene peper saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 sereh/citroengras
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
1500 ml kokosmelk
1/2 eetl zout
1 theel peper
2 asam kandis
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
6 teentjes knoflook
500 gr groene lomboks
3 cm jahe
3 cm kunyit
6 cm laos
5 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de juruk purut en het kunyit blad voor 4 minuten. Voeg dan de eend toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Dan de kokosmelk, het zout en de peper toevoegen en kook de eend halfgaar. Vervolgens de asam kandis toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 217 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930682