zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Gule Kambing - zacht gekruid en gestoofd geitenvlees
- Sambal Soto Betawi
- Kang Khiew Wan Gai - groene kip curry (2pp)
- Gruy Hurm - bananen cake
- Sayur lombok - pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Krengsengan Ayam - pittig stoofpotje van kip
- Sambal Kol
- Balado Gabus Kering - droog gebakken gekruide vis
- Belantjang - rundvlees
Sup Kambing Pedas - pittig gekruide vleessoep


Sup Kambing Pedas
pittig gekruide vleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamsvlees
1500 ml water
3 cm jahe
2 theel zout
4 cm kaneel
3 kruidnagels
1 nootmuskaat
2 lente-uitjes
3 tomaten
2 bleekselderij (klein)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 rode rawits
1 theel peper
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
emping
limoen, partjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Hak de nootmuskaat fijn, Snijd de lente-ui in stukjes en de tomaten in partjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de jahe, het zout en het vlees en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten het vlees gaar stoven en zet apart. Zeef de bouillon en bewaar 1200 ml en schep het vlees weer bij de bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kaneel, de kruidnagels en de nootmuskaat voor 6 minuten. Voeg het dan toe aan de bouillon en breng het aan de kook. Dan op laag vuur de lente-ui en de tomaten toevoegen en kook het zacht.
Strooi de bawang goreng en de selderij erover en serveer het met de limoenpartjes en de emping.
pittig gekruide vleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamsvlees
1500 ml water
3 cm jahe
2 theel zout
4 cm kaneel
3 kruidnagels
1 nootmuskaat
2 lente-uitjes
3 tomaten
2 bleekselderij (klein)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 rode rawits
1 theel peper
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
emping
limoen, partjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Hak de nootmuskaat fijn, Snijd de lente-ui in stukjes en de tomaten in partjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de jahe, het zout en het vlees en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten het vlees gaar stoven en zet apart. Zeef de bouillon en bewaar 1200 ml en schep het vlees weer bij de bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kaneel, de kruidnagels en de nootmuskaat voor 6 minuten. Voeg het dan toe aan de bouillon en breng het aan de kook. Dan op laag vuur de lente-ui en de tomaten toevoegen en kook het zacht.
Strooi de bawang goreng en de selderij erover en serveer het met de limoenpartjes en de emping.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.