zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
- Kwee bolah - koekballetjes
- Buntut Asem Pedas - ossenstaart in een kruidige licht zurige saus
- Kue pisang - bananen cakejes
- Sam Kie Tie (Peranakan) - gestoofd varkensvlees met gezouten kool
- Anyang Pakis - varentoppen met kokos
- Sambal luat
- Kolak Goreng - gebakken compôte
- Priao wan mangsawirat - Roerbakschotel van zoet-zure groenten
- Sambal goreng godok
Sup Kambing Medan - vleessoep uit Medan


Sup Kambing Medan
vleessoep uit Medan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr geit/lam/schaap met bot
2500 ml water
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
250 gr wortelen
2 stengels bleekselderij
3 kardemon
2 steranijs
1 theel peper
2 cm kaneel
1/2 geraspte nootmuskaat
2 tomaten
1/2 theel zout
Taburan:
Garnering:
2 takjes selderij (fijn gesneden)
3 bosuitjes (fijn gesneden)
3 eetl bawanng goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de wortelen in grote stukken en de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan het wateren voeg alle ingrediënten toe behalve het vlees en de tomaten, en laat het geheel 5 minuten koken. Dan het vlees toevoegen en laat het geheel 5 minuten koken. Daarna minimaal 3 uur zachtjes afgesloten laten sudderen. Voeg 15 minuten voor het serveren de tomaten toe en strooi de selderij, de bosuitjes en de bawang goreng erover en serveer.
De soep is de volgende dag het lekkerste!
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.