Tumis Tempe Kucai
gebakken tempe met bieslook
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm laos
2 salam blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel plamsuiker
1/2 theel peper
3 stengels kucai/Chinese bieslook
50 ml water
1 eetl olie
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine stukjes. Rasp de laos. Snijd de kucai in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg de tempe toe en meng. Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en roer totdat het vocht vrijwel verdampt is. Schep de bieslook erdoor en serveer.