logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tumis Tempe Kucai
gebakken tempe met bieslook

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm laos
2 salam blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel plamsuiker
1/2 theel peper
3 stengels kucai/Chinese bieslook
50 ml water
1 eetl olie
olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine stukjes. Rasp de laos. Snijd de kucai in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg de tempe toe en meng. Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en roer totdat het vocht vrijwel verdampt is. Schep de bieslook erdoor en serveer. 
 

Add comment

Submit

who is online

We have 56 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392315