Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tumis Tempe Kucai - gebakken tempe met bieslook

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tumis Tempe Kucai
gebakken tempe met bieslook

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm laos
2 salam blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel plamsuiker
1/2 theel peper
3 stengels kucai/Chinese bieslook
50 ml water
1 eetl olie
olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine stukjes. Rasp de laos. Snijd de kucai in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg de tempe toe en meng. Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en roer totdat het vocht vrijwel verdampt is. Schep de bieslook erdoor en serveer. 
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 277 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018072