Tumis Tempe Manis Kacang Panjang
roerbak met tempe en kousenband
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
6 kousenband
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 asam jawa
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
4 eetl kecap manis
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kousenband in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de asam, het water, de kecap, de palmsuiker en het zout toe en breng aan de kook.
Voeg dan de tempe en de kouseband toe en en bak het al roerend gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Dendeng Bumbu Basa - gebakken stukjes rundvlees
- Ayam Bumbu Petis
- Sambal goreng kentang kering
- Lapis palaro - gekruid rundvlees
- Tempe Masak Taoco - gebakken gekruide tempe
- Jamur Merang Goreng Kemangi - gebakken champignons met kemangi
- Daging Masak Sambal - gestoofd rundvlees in pittige saus
- Empal Gentong - gestoofd rundvlees
- Nangka Kuah Gurih - gekruide jackfruit/nangka in kokosmelksaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...