logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tumis Tempe Manis Kacang Panjang
roerbak met tempe en kousenband

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
6 kousenband
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 asam jawa
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
4 eetl kecap manis
150 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kousenband in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de asam, het water, de kecap, de palmsuiker en het zout toe en breng aan de kook.
Voeg dan de tempe en de kouseband toe en en bak het al roerend gaar en totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 61 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176446