logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tumis Tempe Petai Udang
roerbak van tempe met garnalen en petai

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
13 petai/peteh bonen
200 gr garnalen, gepeld
1 eetl limoen, sap
1/2 theel palmsuiker
2 eetl oestersaus
1/2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
3 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 1 eetl olie en bak de petai goudgeel en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het limoensap, de palmsuiker, de oestersaus en het zout toe en meng goed. Dan de garnalen toevoegen en bak deze totdat ze van kleur veranderen.
Vervolgens de tempe en de petai toevoegen en bak al roerend het geheel gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 78 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421400