Tumis Tempe Petai Udang
roerbak van tempe met garnalen en petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
13 petai/peteh bonen
200 gr garnalen, gepeld
1 eetl limoen, sap
1/2 theel palmsuiker
2 eetl oestersaus
1/2 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
3 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 1 eetl olie en bak de petai goudgeel en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het limoensap, de palmsuiker, de oestersaus en het zout toe en meng goed. Dan de garnalen toevoegen en bak deze totdat ze van kleur veranderen.
Vervolgens de tempe en de petai toevoegen en bak al roerend het geheel gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telur Bumbu Acar Kuning - eieren in een kruidige saus
- Oseng Tempe Kacang Pangjang - gestoofde tempe met kousenband
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Carang Gesing - in kokosmelk gestoomde banaan
- Ginataang Manok - pittige kip in kokosmelksaus
- Frikadel Smoor - gehaktballetjes
- Telur Masak Kacang - eieren in pindasaus
- Soto grombyang pemalang - Kruidige kippensoep
- Sambal Terasi Matang - gekookte sambal trasi
- Sosis Solo - Gevulde Flensjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...