banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Tumis Tempe Petai Udang - roerbak van tempe met garnalen en petai

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tumis Tempe Petai Udang
roerbak van tempe met garnalen en petai

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
13 petai/peteh bonen
200 gr garnalen, gepeld
1 eetl limoen, sap
1/2 theel palmsuiker
2 eetl oestersaus
1/2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
3 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 1 eetl olie en bak de petai goudgeel en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het limoensap, de palmsuiker, de oestersaus en het zout toe en meng goed. Dan de garnalen toevoegen en bak deze totdat ze van kleur veranderen.
Vervolgens de tempe en de petai toevoegen en bak al roerend het geheel gaar. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40444021