Gestoofde kip in zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 eetl. asem
200 ml water
3 eetl. olie
5 eetl. ketjap manis
1 theel. witte peper
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water en snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten en voeg daarna de asem toe. Dan de kip, de peper, het zout en de ketjap toevoegen en de kip in 40 minuten gaar stoven. Eventueel wat water bijvoegen als het te droog wordt.
ingrediënten:
1 kip
2 eetl. asem
200 ml water
3 eetl. olie
5 eetl. ketjap manis
1 theel. witte peper
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water en snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten en voeg daarna de asem toe. Dan de kip, de peper, het zout en de ketjap toevoegen en de kip in 40 minuten gaar stoven. Eventueel wat water bijvoegen als het te droog wordt.