zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Ayam Mercon - zeer pittige kip (vuurwerk)
- Lawar daun Sebola - Zoetzuur van lente-uitjes en korianderblaadjes
- Hati Ayam Pedas Crispy - krokant gebakken kippenlevertjes
- Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Burasa - lontong santen
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
- Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip
Paha ayam panggang - geroosterde kip met saus


Paha ayam panggang
geroosterde kip met saus
geroosterde kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippepoten
1 eetl citroensap
2 eetl ketjap manis
olie
Haluskan:
boemboe:
zout naar smaak
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 eetl citroensap
100 ml water
1 eetl oestersaus
1 teentje knoflook
1 theel ketumbar
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de ketjap, de olie en het citroensap en marineer hiermee de kippenpoten. Laat dit voor 1 uur staan. Rooster de kippenpoten boven een houtskoolvuurtje in 45 minuten langzaam gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn en meng alles tot een gelijkmatige saus. Serveer de saus bij de kip.
ingrediënten:
4 kippepoten
1 eetl citroensap
2 eetl ketjap manis
olie
Haluskan:
boemboe:
zout naar smaak
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 eetl citroensap
100 ml water
1 eetl oestersaus
1 teentje knoflook
1 theel ketumbar
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de ketjap, de olie en het citroensap en marineer hiermee de kippenpoten. Laat dit voor 1 uur staan. Rooster de kippenpoten boven een houtskoolvuurtje in 45 minuten langzaam gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn en meng alles tot een gelijkmatige saus. Serveer de saus bij de kip.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.