geroosterde kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippepoten
1 eetl citroensap
2 eetl ketjap manis
olie
Haluskan:
boemboe:
zout naar smaak
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 eetl citroensap
100 ml water
1 eetl oestersaus
1 teentje knoflook
1 theel ketumbar
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de ketjap, de olie en het citroensap en marineer hiermee de kippenpoten. Laat dit voor 1 uur staan. Rooster de kippenpoten boven een houtskoolvuurtje in 45 minuten langzaam gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn en meng alles tot een gelijkmatige saus. Serveer de saus bij de kip.
ingrediënten:
4 kippepoten
1 eetl citroensap
2 eetl ketjap manis
olie
Haluskan:
boemboe:
zout naar smaak
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 eetl citroensap
100 ml water
1 eetl oestersaus
1 teentje knoflook
1 theel ketumbar
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de ketjap, de olie en het citroensap en marineer hiermee de kippenpoten. Laat dit voor 1 uur staan. Rooster de kippenpoten boven een houtskoolvuurtje in 45 minuten langzaam gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn en meng alles tot een gelijkmatige saus. Serveer de saus bij de kip.