1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Paha Ayam Bakar Bawang
gebakken/geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
7 drumsticks/kippendijen
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
400 ml kokosmelk
5 sjalotjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl plamsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het asamwater en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de serai, de jeruk purut en de salam voor 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe en meng goed. Dan de kip, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus indikt. Rooster de kip boven een houtskoolvuurtje gaar en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660253