Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Paha Ayam Bakar Bawang
gebakken/geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
7 drumsticks/kippendijen
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
400 ml kokosmelk
5 sjalotjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl plamsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het asamwater en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de serai, de jeruk purut en de salam voor 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe en meng goed. Dan de kip, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus indikt. Rooster de kip boven een houtskoolvuurtje gaar en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091378