logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Paha Ayam Bakar Bawang
gebakken/geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
7 drumsticks/kippendijen
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
400 ml kokosmelk
5 sjalotjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl plamsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het asamwater en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de serai, de jeruk purut en de salam voor 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe en meng goed. Dan de kip, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus indikt. Rooster de kip boven een houtskoolvuurtje gaar en besprenkel deze regelmatig met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 77 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397555