Pallu Camba Makasar
zoet gebakken kip met aardappel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 aardappelen
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 foelie
7 kecap manis
2 eetl asamwater
3/4 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
750 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de aardappelen in 6 partjes. Verhit in een pan olie en en bak de aardappelen krokant en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de foelie voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed. Bak de kip totdat deze van kleur verandert.
Dan de kecap, de nootmuskaat, de peper, het zout en het asamwater toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Kook het vervolgens op laag vuur verder totdat de kip halfgaar is. Dan de aardappelen toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus
- Sateh Makasar
- Goru Belanga Sulawesi - stoofpotje van rundvlees uit Sulawesi
- Gangan udang - in kokosmelk gestoofde garnalen
- Moo Dang - geroosterd varkensvlees
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Sambal bawang 2
- Sambal Embe - sambal rawit uit Bali
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
- Nasi Lemak
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...