Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Pallu Camba Makasar - zoet gebakken kip met aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pallu Camba Makasar
zoet gebakken kip met aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 aardappelen
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 foelie
7 kecap manis
2 eetl asamwater
3/4 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
750 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de aardappelen in 6 partjes. Verhit in een pan olie en en bak de aardappelen krokant en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de foelie voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed. Bak de kip totdat deze van kleur verandert.
Dan de kecap, de nootmuskaat, de peper, het zout en het asamwater toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Kook het vervolgens op laag vuur verder totdat de kip halfgaar is. Dan de aardappelen toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083860