logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pallu Camba Makasar
zoet gebakken kip met aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 aardappelen
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 foelie
7 kecap manis
2 eetl asamwater
3/4 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
750 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de aardappelen in 6 partjes. Verhit in een pan olie en en bak de aardappelen krokant en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de foelie voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed. Bak de kip totdat deze van kleur verandert.
Dan de kecap, de nootmuskaat, de peper, het zout en het asamwater toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Kook het vervolgens op laag vuur verder totdat de kip halfgaar is. Dan de aardappelen toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 164 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397757