banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 28 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pallu Camba Makassar
stoofpotje van kip uit Makassar

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 drumsticks/kippedijen
2 aardappelen
1 blok tahu
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 salam blaadjes
5 eetl kecap manis
2 eetl asamwater (2 theel tamarinde + 3 eetl water)
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
600 ml water
5 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in kleine partjes en de tahu in kleine blokjes. Snijd de sjalotjes fijn en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de salam voor 3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, asamwater, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en meng alles goed. Vervolgens langzaam het water toevoegen en kook de kip halfgaar. Dan de aardappelen en de tahu toevoegen het kook het geheel zachtjes verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36239895