Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Pallu Kaloa Ayam - gebakken gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pallu Kaloa Ayam
gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 eetl limoensap
150 gr geraspte kokos
1/4 nootmuskaat
4 cm kaneel
4 kruidnagels
3 salam blad
500 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
1 theel peper
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 cm lengkua/laos
3 keluak
2 theel palsmuiker

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat het 10 minuten intrekken. Rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de nootmuskaat, de kaneel, de kruidnagels en de salam voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat de kip van kleur verandert.
Vervolgens het water en de kokos toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan op laag vuur verder kokoen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465280