Ayam Pangupa
kruidige geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
400 ml santen asli/kental
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
6 jeruk purut blaadjes
1 asam kandis
1 theel zout
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm laos
1 cm jahe
1 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hier de kip voor tenminste 30 minuten. Breng de kip met de marinade over naar een pan en voeg de kokosmelk, de salam, de sereh, de jeruk purut, de asam kandis en het zout toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Wrijf de kip daarna in met de olie en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin.
Zoeken
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...