zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Biet 2 - atjar
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Ayam bakar bumbu kelapa - geroosterde kip met kokosdressing
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Kare Domba
- Asem-Asem Iga Sapi - stoofpotje van rundvlees met boontjes
- Ayam Setan - duivelse kip
- Babi Rica-rica - zeer pittg gestoofd varkensvlees
- Babi ketjap
Ayam Pangupa - kruidige geroosterde kip


Ayam Pangupa
kruidige geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
400 ml santen asli/kental
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
6 jeruk purut blaadjes
1 asam kandis
1 theel zout
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm laos
1 cm jahe
1 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hier de kip voor tenminste 30 minuten. Breng de kip met de marinade over naar een pan en voeg de kokosmelk, de salam, de sereh, de jeruk purut, de asam kandis en het zout toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Wrijf de kip daarna in met de olie en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin.
kruidige geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
400 ml santen asli/kental
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
6 jeruk purut blaadjes
1 asam kandis
1 theel zout
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm laos
1 cm jahe
1 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hier de kip voor tenminste 30 minuten. Breng de kip met de marinade over naar een pan en voeg de kokosmelk, de salam, de sereh, de jeruk purut, de asam kandis en het zout toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Wrijf de kip daarna in met de olie en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.