logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Pangupa
kruidige geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
400 ml santen asli/kental
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
6 jeruk purut blaadjes
1 asam kandis
1 theel zout
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm laos
1 cm jahe
1 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hier de kip voor tenminste 30 minuten. Breng de kip met de marinade over naar een pan en voeg de kokosmelk, de salam, de sereh, de jeruk purut, de asam kandis en het zout toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Wrijf de kip daarna in met de olie en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin.

Add comment

Submit

who is online

We have 140 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180425