logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Panidar
gekruide geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (900 gr)
1/2 theel zout
2 eetl limoensap
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl geraspte kokos, geroosterd
1 limoen, sap
250 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 serai/sereh/citroengras
5 cm lengkuas/laos
3 cm kunyit
2 cm jahe
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode rawits
3 eetl andaliman peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje droog en bruin en zet apart. Rooster de ingrediënten voor de bumbu eerst boven een houtskoolvuurtje en daarna wrijf of maal het fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan de kokos en het limoensap toevoegen en meng goed.
Vervolgens de kip toevoegen en kook de zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 30 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160637