Ayam Panidar
gekruide geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (900 gr)
1/2 theel zout
2 eetl limoensap
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl geraspte kokos, geroosterd
1 limoen, sap
250 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 serai/sereh/citroengras
5 cm lengkuas/laos
3 cm kunyit
2 cm jahe
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode rawits
3 eetl andaliman peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje droog en bruin en zet apart. Rooster de ingrediënten voor de bumbu eerst boven een houtskoolvuurtje en daarna wrijf of maal het fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan de kokos en het limoensap toevoegen en meng goed.
Vervolgens de kip toevoegen en kook de zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout
- Rundvlees met zwarte peper - 黑椒牛柳
- Pantunu duku tedong - Geroosterd vlees met sambal
- Daging Rujak
- Yum Nua - salade van gegrild rundvlees
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
- Sayur reboeng
- Opor Ayam Yogyakarta - in kokosmelk gestoofde kip uit Yogyakarta
- Buddi - gekruide kleine visjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...