Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Panidar - gekruide geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panidar
gekruide geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (900 gr)
1/2 theel zout
2 eetl limoensap
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl geraspte kokos, geroosterd
1 limoen, sap
250 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 serai/sereh/citroengras
5 cm lengkuas/laos
3 cm kunyit
2 cm jahe
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode rawits
3 eetl andaliman peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje droog en bruin en zet apart. Rooster de ingrediënten voor de bumbu eerst boven een houtskoolvuurtje en daarna wrijf of maal het fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan de kokos en het limoensap toevoegen en meng goed.
Vervolgens de kip toevoegen en kook de zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411252