pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rauwe pinda's
5 teentjes knoflook
15 rawits
3 limoenblaadjes
125 ml ketjap manis
8 cm kencur
1 eetl. limoensap
2 theel zout
1500 ml water
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken sjalotjes)
Cara membuat:
bereiding:
Bak de pinda's droog voor 2 minuten. Wrijf of maal de pinda's, de knoflook, de kencur en de rawits fijn tot een boemboe (pasta). Laat de boemboe samen met de overige ingredieënten behalve de limoensap 1 uur in een wok/wadjan sudderen. Roer wel regelmatig want het mag niet aanbakken. Voeg aan het eind de limoensap toe en garneer met bawang goreng.
ingrediënten:
500 gr rauwe pinda's
5 teentjes knoflook
15 rawits
3 limoenblaadjes
125 ml ketjap manis
8 cm kencur
1 eetl. limoensap
2 theel zout
1500 ml water
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken sjalotjes)
Cara membuat:
bereiding:
Bak de pinda's droog voor 2 minuten. Wrijf of maal de pinda's, de knoflook, de kencur en de rawits fijn tot een boemboe (pasta). Laat de boemboe samen met de overige ingredieënten behalve de limoensap 1 uur in een wok/wadjan sudderen. Roer wel regelmatig want het mag niet aanbakken. Voeg aan het eind de limoensap toe en garneer met bawang goreng.